Ad van de Nes neemt afscheid als voorzitter

Gepubliceerd op 30 juni 2017
Eind 2007 werd ik gevraagd om voorzitter te worden van de Hospice Groep. Er is bestuurlijk veel gebeurd in de periode, dat ik voorzitter mocht zijn. De organisatie is volwassen geworden met een bestuur, dat de grote lijnen bewaakt, en een directeur, die voldoende bevoegdheden heeft om met de coördinatoren alle beslissingen te nemen die van dag tot dag nodig zijn.

Een organisatie, die staat als een huis in een nieuw huis.

Want een belangrijk thema in de afgelopen bestuursperiode was natuurlijk ook de zoektocht naar een geschikte locatie om de krachten van de hospicehuizen aan de Dreef en de Gierstraat te bundelen. De reden hiervoor was dat de Gierstraat steeds onbereikbaarder werd voor familie en huisartsen, en de gescheiden locaties maakten de organisatie ook kwetsbaar in de bedrijfsvoering. Ons onderkomen nu, precies op de grens van Heemstede en Haarlem, voldoet uitstekend. Gasten, vrijwilligers, medewerkers en bestuur hebben er hun draai gevonden, ook al blijven we altijd zoeken naar verbeteringen. Ik ben er trots op dat ik de Hospice Groep mocht besturen, want het werk dat er gebeurt - zowel thuis bij mensen als in ons Hospicehuis - is voortreffelijk. Ik kan terugkijken op een hele leuke en vruchtbare periode van samenwerking binnen een zeer ter zake kundig bestuur en met twee directeuren- eerst Gabrielle Konings en later Pauline Jäger- die beiden uit het goede hout gesneden zijn.

Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. Het is gezond als er binnen een bestuur een aftreedregeling bestaat, waarin termijnen worden gesteld aan het lidmaatschap zodat er regelmatig fris bloed in het bestuur komt. Zeker als je goede opvolgers kunt vinden. Na ruim negen jaar geef ik dan ook met veel vertrouwen het voorzittersstokje over aan Joop Peters en ik wens de Hospice Groep in al zijn geledingen het allerbeste toe voor de toekomst. Mijn kleinkinderen vinden het vast niet erg, want dan heeft opa weer een beetje meer tijd voor hen en dat hoort toch ook bij de mooie dingen van het leven. Het ga jullie allen goed.

Ad van de Nes, ex-voorzitter