Afscheid Gabriëlle Konings, voormalig directeur Hospice Haarlem e.o.

Gepubliceerd op 02 november 2018
Weet u het nog? Eind augustus 2016 zouden we groots afscheid gaan nemen van onze toenmalige directeur, Gabriëlle Konings. Zij had ervoor gekozen zich als ZZP-er verder te gaan ontplooien in het geven van trainingen, coaching en advisering.

Velen van u hebben ter gelegenheid van haar afscheid bijgedragen aan een cadeau. Dat werd een lantaarnpaal, die geplaatst moest worden op een donker plekje van de parkeerplaats van het Hospice, Zodat vrijwilligers en bezoekers veilig met auto of fiets in en uit konden rijden. Typisch een cadeau voor (en van) Gabrielle: praktisch, esthetisch en symbolisch. De lantaarnpaal is het afgelopen jaar reeds geplaatst en Gabrielle liet weten daar heel blij mee te zijn. 

Haar afscheid in 2016 ging echter niet door. Twee weken ervoor openbaarde zich een ernstige ziekte, die een ingrijpende operatie noodzakelijk maakte. Gelukkig is zij daarvan hersteld en is zij weer volop aan het werk, als ZZP-er.

Op 2 november jl. hebben we als organisatie eindelijk echt afscheid van Gabrielle kunnen nemen met een soort DWDD-tafel, waarin zij centraal stond en herinneringen aan haar 19-jarige dienstverband werden opgehaald. Zelf besloot zij de avond met een voor haar zo kenmerkende toespraak, waarin zij op haast religieuze wijze op zoek ging naar de zin van ons zijn in relatie tot ons werk in het Hospice.
Mooi!  

Dank voor alles, Gabriëlle.