Nieuwsbrief december 2018: Kwetsbaar

Gepubliceerd op 13 december 2018
Bijgaand vindt de de nieuwsbrief van december 2018. Waarin onze directeur Pauline Jäger in de inleiding u graag informeert over de roerige tijden waarin het Hospice Haarlem zich begeeft.

Kwetsbaar

Met haar voeten in warme sloffen en een hand omhoog gestoken in een V-teken zit ze breed lachend, ontspannen onderuitgezakt in een stoel. Zacht licht uit de door haar zo geliefde zoutlampen verwarmt de ruimte. Deze foto van Marjolein in haar kamer in het Hospice te Santpoort is zo vrolijk, dat ik wel moet glimlachen.

Marjolein was coördinator van ons Hospice sinds 2005 en daarvoor jarenlang vrijwilliger in de zorg. Sinds september dit jaar wist ze dat ze terminaal ziek was. Dat bericht volgde op een andere donderslag in juni, toen Debby, ook coördinator in ons Hospice, het nieuws moest verwerken dat een ernstige ziekte was terug gekomen.

Als Hospice weten wij, hoe kwetsbaar gezondheid is en dat ziek worden het leven van onze gasten en hun naasten volkomen verandert. Nu het in een paar maanden tijd twee mensen uit ons eigen kleine team van  vaste Hospice krachten treft, schudden hun en onze grondvesten.

Daar waar grondvesten rammelen, ontvouwt zich een nieuwe orde. Zo ook bij ons. We bewaarden de rust, rechtten onze rug en bereidden ons voor op woelige tijden. Van alle kanten schoten vrijwilligers en medewerkers te hulp en werden de krachten gebundeld. We willen er allemaal ZIJN. Voor Marjolein en Debby,voor onze gasten, voor elkaar én voor deze organisatie. Het verdriet maakt zichtbaar hoezeer we van mensen, van elkaar en van dit werk houden. Ik zie – en het verwondert telkens weer - hoe verdriet en plezier in een mens naast elkaar kunnen bestaan.

We bouwen aan nieuwe fundamenten. Een groep kersverse zorgvrijwilligers wordt opgeleid, we hebben genoten van een enorm succesvolle boekenactie, verwelkomden burgemeesters én startten een zoektocht naar een nieuwe collega-coördinator. In deze Nieuwsbrief vindt u verschillende gebeurtenissen, die plaatsvonden de afgelopen maanden.

Marjolein en Debby hebben door ziekte afscheid moeten nemen van hun werk als coördinator maar onze verbinding met hen blijft.

Met warme groet, Pauline Jäger, directeur

U kunt de volledige nieuwsbrief hieronder downloaden:

Inhoudsopgave nieuwsbrief december 2018

• Hospice in het nieuws
  • Een gesprek met Arno Koek
  • Afscheid Gabriëlle Konings
  • Bedankje van familie
  • Nieuwe vrijwilligers in het Hospice
  • Weetjes
  • Hoe kunt u ons helpen?