In memoriam: onze geliefde coördinator Marjolein Rozenstraten

Gepubliceerd op 05 december 2018
Op 30 november is onze geliefde coördinator Marjolein Rozenstraten gestorven. Marjolein is al vele jaren met onze organisatie verbonden. Na zich gedurende lange tijd te hebben ingezet als vrijwilliger in de zorg, werd zij in 2005 onze vaste oproepcoördinator. In september jl. kwam het bericht, dat zij terminaal ziek was. Maar haar werk voor ons Hospice was nog niet af.

Marjolein was toegewijd, rustig en warm. Met anderen organiseerde zij de jaarlijkse herdenkingsdienst voor de naasten van de mensen, die het afgelopen jaar in het Hospice Huis of thuis, waren overleden. In de bijeenkomst van 19 november jl. heeft zij nog een belangrijke hand gehad. Dat geldt ook voor het afscheidsfeest van onze voormalige directeur, dat zij begin november gelukkig nog via een video-verbinding thuis heeft kunnen volgen. 

Op 5 december hebben we te midden van vele anderen afscheid genomen van Marjolein in Crematorium Westerveld. Ze hield van rozen en die waren er ook. Ze hield van mensen en die waren er ook, heel veel. 

Marjolein heeft veel harten verwarmd. Nu mag ze voor altijd rusten op een warm plekje in ons hart.  

Onze gedachten gaan uit naar haar naasten. Wij wensen hen sterkte toe en hopen dat lieve mensen hen tot steun zullen zijn. 

Namens alle mensen van Hospice Haarlem e.o.
Pauline Jäger
Directeur 

Marjolein omringd door haar Hospice collega’s