Vacature: kookvrijwilliger Hospice Haarlem

Gepubliceerd op 06 september 2019
Hou je van koken? En lijkt het je wat om in ons hospice een waardevolle bijdrage te kunnen leveren als kookvrijwilliger? Dan nodigen we je van harte uit om een afspraak te maken met een van onze coördinatoren.

Onze vrijwilligers vormen ‘het kapitaal’ van het Hospice. Zij bieden, direct of indirect, hulp en ondersteuning bij terminaal zieke mensen thuis of in het Hospice Huis.

We hebben vrijwilligers ‘aan het bed, ze doen wat naaste familieleden ook zouden doen. Daarnaast zijn er vrijwilligers actief in de ondersteunende taken (koken, wassen en strijken, boodschappen, tuinonderhoud, bloemen in huis, klussen), in het bestuur en in verschillende werk- of projectgroepen.

We vragen van een vrijwilliger:
• een open houding
• goed kunnen samenwerken
• in staat zijn tot zelfreflectie
• communicatieve vaardigheden
• flexibiliteit in tijd
• bereidheid cursussen en bijscholingen te volgen
• inzetbaarheid van 2 (soms 3) diensten week

Kookvrijwilliger
Als kookvrijwilliger vervul je een belangrijke rol in de zorg voor de terminaal zieke mens en hun naasten. Je werkt in een liefdevolle omgeving waar elke dag vers wordt gekookt voor onze gasten op beide etages.

Wij zijn op zoek naar enthousiaste kookvrijwilligers die lekker kunnen koken en mee kunnen bewegen met de constant veranderende situatie van onze gasten. Je kookt op één etage voor 3 gasten en eventueel voor familieleden die in overleg mee kunnen eten.

Wij vragen van onze kookvrijwilligers een inzet van 2x per week. De kookvrijwilliger komt om 17 uur om te koken, doet voor die tijd de boodschappen die nodig zijn voor de maaltijd. Na het koken is er ruimte om zelf mee te eten en op te ruimen. Rond de klok van 19 uur ben je dan weer klaar .

Hospice Haarlem
Stichting Hospice Groep Haarlem e.o. geeft ondersteuning aan mensen die gaan sterven en aan hun naasten, bij mensen thuis of in het Hospice Huis.

Dat doen wij met de inzet van speciaal daarvoor opgeleide vrijwilligers in samenwerking met professionele zorgverleners, zoals de wijkverpleging, de nachtverpleging en de huisarts.

Wij proberen zo nauw mogelijk aan te sluiten bij de waarden, wensen en behoeften van de zieke en zijn/haar mantelzorgers, zonder daarbij de kwaliteit van de zorg tekort te doen.

Daarom houden we, net als in de thuissituatie, ook in het Hospice Huis het huiselijke gevoel zo goed mogelijk vast.

Wat bieden wij jou:

• Een liefdevol en professioneel team om mee te werken
• Dagelijkse zingeving van je inzet
• Afwisselend werk
• Onkostenvergoeding